Olen rikollinen

No niin, lisäsin juuri kaikille sivuillemme viittauksen Olen rikollinen -kampanjaan. Suosittelen kaikille liittymistä siihen. Alla sivulta otettu lainaus, joka selittää mistä kampanjassa on kyse:

Olen rikollinen? -kampanjan tarkoituksena on avata ihmisten silmät tekijänoikeusrikollisten määrään Suomessa ja kyseenalaistaa uusi tekijänoikeuslaki. Tarkoituksena on myös antaa kasvot näille rikollisille, jotka ovat aivan normaaleja ihmisiä kuten sinä ja minä. Uusi tekijänoikeuslaki tulee kriminalisoimaan kaikki, jotka kopioivat musiikkinsa ostamaltaan CD-levyltä tietokoneelle ja tekevät siitä MP3-tiedoston, jotta pystyisivät soittamaan sitä kannettavissa musiikkisoittimissa.

Muistakaa, että kampanja ei millään tavalla vastusta tekijänoikeuksia ja artistien oikeutta saada korvaus tekemästään teoksesta. Tarkoitus on vain kerätä huomiota uuden tekijänoikeuslain ongelmakohtiin. Julkisuudessa käyty keskusteluhan on nostanut esille vain tämän kopiosuojattujen levyjen (CD-levyjähän ne eivät ole) muuttamisen muuhun muotoon (esim. MP3) laittomuuden. Muitakin ongelmia siinä laissa on ihan riittävästi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.