Google-pommit

En tiedä onko oikein ajatella näin, mutta mieleeni on tullut seuraava tekninen keino jolla Googlea voidaan manipuloida tämän tekijänoikeusjupakan tiimoilta. Nyt blogimaailmassa ovat kiertäneet ja monia linkkejä saaneet ÄKT:n ja Elvis ry:n vetoomukset. Linkkien määrä varmasti nostaa niiden sijoitusta Googlessa, mikä tuskin on kovinkaan monen tavoite.

Onneksi kommentti-spämmi on saanut aikaan sen, että Google ja monet muut hakuohjelmat tulkitsevat linkin yhteydessä olevan rel="nofollow" -attribuutin siten, että linkkiä ei huomioida kun määritetään linkin kohteen tulosta. Nyt linkki siis näyttäisi koodina seuraavanlaiselta:

<a href="…" rel="nofollow">…</a>

Näin noiden vetoomusten tuloksia Googlen silmissä ei ainakaan nosteta. Samaa voi käyttää myös silloin, kun linkittää uutiseen, jonka arvoa ei halua korottaa. Ainakin minä tein näin edellisessä kirjoituksessani eräiden linkkien kohdalla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.