Tekijänoikeuslaista Kanadassa

Kanadassakin on ilmeisesti tekijänoikeuslain uudistamista meneillään ja sielläkin painitaan tekijöiden, tekijänoikeuksien haltijoiden ja kuluttajien aseman ristipaineessa. Alan asiantuntijoita on siellä merkittävästi enemmän kuin meillä täällä Suomessa ja 19 tekijänoikeuslain asiantuntijaa ovat julkaisseet kirjan aiheesta (via). Kirja on julkaistu Creative Commons -lisenssillä, joten sen saa käydä vapaasti lataamassa ja lukea. Tosin siinä on sivuja n. 600.

En ole teokseen vielä tutustunut, mutta toivoisin Suomessakin lain uudistajien tutustuvan tuohonkin teokseen, eivät Kanadassa lain ongelmakohdat ja tasapainoilutarpeet varmaankaan kovin kaukana ole meidän vastaavistamme. Ainakaan näiden kirjoittajien asiantuntijuutta ei kovin helposti voi kukaan kyseenalaistaa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.