Hyötykäyttöä sivareille

Satuin Ylen uutisista huomaamaan jutun siitä, että WWF ja Lapinjärven kidiutuskoulutuskeskus aloittavat sivareiden kouluttamisen öljyntorjuntatehtäviin. Tämä on erittäin hyvä asia. Ehkä nyt pakollisesta koulutusjaksosta Lapinjärvellä voi joku sivari saada jotain hyödyllistä irti täydellisen ajanhaaskauksen sijaan.

Olen pitkään ihmetellyt, miksi sivareiden pakollista, yhteistä koulutusjaksoa ei käytetä yhteiskunnan kannalta hyödyllisten taitojen opetteluun. Sellaisten taitojen, joita voitaisiin hyötykäyttää erilaisissa — niin sotilaallisissa kuin siviilii — kriisitilanteissa palvelemaan yhteiskuntaa. Ehkä tässä on askel oikeaan suuntaan. Sitten vain sivareillekin säännöllisiä kutsuja kertausharjoituksiin taitoja verestämään.

Niin, ja ettei kukaan vetäisi hernettä nenäänsä siitä, että taas joku militantti palomies (armeijan käyminen kun on näissä piireissä se oikeampi tapa palvella maata) räyhää sivareista, totean että olen itse sivari. Sitä kautta itse asiassa sain nykyisen työpaikkanikin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.