Älkää jarruttako!

Tällä kertaa pyyntö isojen punaisten autojen kuljettajalta – sellaisten, joiden katolla on sinisiä villkuvia valoja. Jos ajatte kaikessa rauhassa tietä pitkin ja yht’äkkiä säikähdätte takaa kuuluvaa sireeniä ja nopeasti lähestyvää punaista möykkyä, niin älkää ihmeessä jarruttako. Jatkakaa vain normaalia, ennakoitavissa olevaa, ajamistanne nopeusrajoituksia noudattaen.

Mikään ei ole hälytysajoneuvon kuljettajalle ikävämpää kuin jatkuva pelko siitä, milloin edessä oleva auto polkaisee jarrua ja hälytysajoneuvo joutuu tekemään äkillisiä väistöliikkeitä. Nykyaikainen pelastusauto (eli paloauto) painaa 15 – 20 tonnia ja kulkee parhaimmillaan maanteillä 120 km/h. Sellaista massa ei nopeasti pysäytetä tai ohjata sivuun.

Eli muistakaa, takaa tai edestä tulevaa hälytysajoneuvoa voi väistää siirtymällä mahdollisimman oikealle, mutta hidastaa ei pidä, ellei hälytysajoneuvolla ole riittävästi tilaa ohittaa turvallisesti. Tällöin hidastustenkin pitää olla rauhallisia ja ennakoitavissa. Omaa turvallisuutta ei pidä vaarantaa, sitä yrittävät olla myös vaarantamatta kohteeseen hitaasti kiiruhtavat hälytysajoneuvotkin.

Nimim. kaaarteessa kahta edessä äkillisesti jarruttanutta ohittamaan joutunut ison punaisen auton kuski.

0 thoughts on “Älkää jarruttako!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.