Huumeviljelmät ja tulipalot

Ilta-Sanomat uutisoi eilen tapauksesta, jossa hälyttänyt palovaroitin johti pelastuslaitoksen huumeviljelmälle. Tästä tuli mieleeni erään kuopiolaisen palomestarin kertomus heidän kokemuksistaan huumeviljelijöiden kanssa.

Olimme yhdessä matkalla Kuopiosta Tampereelle ja Kuopion eteläpuolella olevien valaistujen kallioiden kohdalla sain kuulla, miksi lampuista häviää polttimoita niin usein. Kallioiden valaisuun käytettävät polttimot olivat 500 W teholtaan (muistaakseni), joten kuvitella saattaa minkälainen lämmöntuotanto niissä on.

Huumeviljelijät ovat myös älynneet tämän ja varastaneet polttimoita valon- ja lämmönlähteiksi komeroissa oleville viljelmilleen. Lämmöntuotanto on kuitenkin niin suurta, että monessa tapauksessa pitkään päällä olleet lamput ovat lämmittäneet ympäröiviä rakenteita niin paljon, että komerossa on syttynyt tulipalo.

Ja kuten IS:n uutisoimassakin tapauksessa pelastuslaitoksen perässä paikalle tulee poliisi ja huumeviljelmistä tulee entisiä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.