Suomi 48h

Suomi48h on projekti, jossa sata suomalaista lehtikuvaajaa kuvasi elämää Suomessa 48 tunnin ajan lokakuun lopulla. Kuvista tehty näyttely on nyt nähtävissä netissä.

Ja… Olisi mukava sanoa jotain hyvää kuvista tai kokonaisuudesta, mutta koko hommasta jäi minulle erittäin karvas maku suuhuni. Ei siksi, että sisällössä olisi jotain vikaa vaan puhtaasti sivuston käytettävyyden takia. Digicamera.netin uutisissakin on todettu, että kuvien navigointi on aiheuttanut keskustelua. Siellä ongelma on kuitenkin kuitattu sillä, että minuutin kun malttaa logiikkaa miettiä niin kyllä se siitä valkenee.

Aargh! Eihän yksinkertaisen kuvagallerian navigoinnin päättelyyn pitäisi mennä minuuttia, etenkään suhteellisen kokeneelta webin ja tietokoneen käyttäjältä. En oikeasti voi käsittää miksi tuollaiseen ratkaisuun on päädytty.

Ainakin itselläni lopputulos oli, että vilkaisin pari kuvaa (kun ensin olin käyttänyt minuutin pari ihmettelyyn) ja totesin kuvasta toiseen siirtymisen olevan sen verran työlästä etten jatka.

Tai sitten tämä on tapa saada ihmiset ostamaan sama kirjana kun ei viitsi netissä rankaista itseään katsomalla kuvia ilmaiseksi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.