Kehystetyn valokuvan tilaaminen ulkomailta

Olen törmännyt muutaman seuraamani photoblogin kautta Imagekindiin, joka mahdollistaa valokuvaprinttien tilaamisen. Yhtenä optiona on kuvan saaminen kehystettynä suoraan kotiovelle. Kävin sitten tarkemmin tutkimassa kyseisen sivuston valikoimaa ja useiden upeiden kuvien joukosta silmiini sattui kerjäävä flätti.

Päätimme tilata kuvan seinällemme suurena ja kehystettynä. Saisimmepahan samalla testattua miten hyvin palvelu toimii ja miten kuva tulee kotiovelle. Tilasimme kuvan 60×40 cm kokoisena, puisella kehyksellä ja UV-suojatullaa akryylipinnalla. Postikuluineen toimitukselle tuli hintaa $ 207,52 eli tämänhetkisellä kurssilla noin 135,50 €. Tuon hinnan nähtyämme alistuimme siihen, että toimitus jää kiinni tulliin.

Kahden päivän päästä tilauksesta sain ilmoituksen, että tuote on annettu FedExille kuljetettavaksi. Eurooppaan asti se tulikin varsin vauhdikkaasti, mutta Pariisin ja Helsingin välillä tuli useamman päivän katkos liikkumiseen (välissä ollut viikonloppu saattoi tietenkin vaikuttaa hieman asiaan). Sain sitten puhelun FedExiltä, jossa kysyivät henkilötietojani tullausta varten. Annoin ne elin pelossa siitä, minkälainen lasku huolinnasta tulee.

Kun paketti vihdoin löysi tiensä kotiovellemme (herättäen Annan ;), yllätyin kun pahvilaatikon kyljessä oli FedExiltä tieto, että ei laskua. Nyt sitten kiinnostuin selvittelemään asiaa tarkemmin ja nähtävästi taideteoksiin sovelletaan samaa ALV:tä kuin kirjoihin (eli 8%). Jäin kuitenkin hieman ihmettelmään asiaa, sillä mielestäni 10 € raja ylittyi silti.

Pikainen laskutoimitus osoittaa, että tämänpäivän kurssilla ALV:n osuus olisi 10,84 € ja tullin sivuilta löytyvän helmikuun kurssin mukaan ALV:n osuus olisi ollut 11,43 €. Joka tapauksessa, olen tyytyväinen ettei tuotteesta näemmä tarvitse mitään ylimääräistä maksaa.

Lopputuloksena siis saimme ison valokuvan kehystettynä seinällemme (kunhan se siis saataisiin seinälle asti) noin 135 € alle kahden viikon päästä tilauksesta. Saisikohan mistään päin Suomea tuohon hintaan edes tuota kehystystyötä? Ainakin tieto pienentää tilaamiskynnystä vastaisuudessa – hyviä kuvia ainakin Imagekindilla on ihan riittävästi. Ja voihan niitä omiakin kuvia kehystää…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.