Uusavuttomuutta?

Aina välillä sitä ihmettelee, mitä ihmisten päässä oikein liikkuu. Viime viikolla Joensuun paloaseman yksikkö sai käydä toteamassa, että Joensuun kanavassa ui sorsapoikue.

Samaan aikaan Helsingissäkin on todettu, että ihmisten avuttomuus on nelinkertaistanut pelastuslaitoksen eläinhälytykset. Onhan se mukava, että ihmiset huolehtivat eläimistä, mutta maalaisjärkeäkin voi käyttää.

Sinänsä on huvittavaa, että Liperissä eläinhälytysten määrä on todennäköisesti muita vastaanvankokoisia kuntia suurempi. Suurimpana syynä tähän on palotarkastajamme joka tunnetaan kunnassa ja lähikunnissakin aktiivisena lintuharrastajana. Pöllöjä, haukkoja, joutsenia ja muita käydään tämän tästä bongailemassa.

Kanavassa lilluviin sorsiin liittyen, lapsena asuin Saimaan kanavan lähistöllä ja kanavan ympäristö sulkuineen oli luonnollisesti yhtenä leikkipaikkana. Muistan nähneeni suluissa lukuisia lintuja. Ainoastaan silloin niille jotain tehtiin, kun ne olivat jäämässä aukeavan sulkuportin ja sulun seinän väliin. Muuten niiden annettiin tulla ja mennä mielensä mukaan.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.