Koiraharrastajien käytöstavat

Smartdogs’ weblogin tuore merkintä koiraharrastajien käytöstavoista amerikkalaisessa hotellissa agilitykisojen yhteydessä toi hyvin esiin sen, miten koiraharrastajat vaikeuttavat omaa elämäänsä.

Onhan Suomessakin jo huomattu se, että näyttelypaikkoja on vaikeampi saada kun trimmattuja koirankarvoja on näyttelyn jälkeen paikka täynnä. Sentään vielä kovinkaan moni hotelli ei kiellä koirien tuomista ja lisämaksut koirista ovat vielä varsin kohtuullisia (tosin protestoin koiramäärään sidottua lisämaksua). Enkä muista kertaakaan näyttelyreissun hotellimajoituksen yhteydessä nähneeni koiria ravintolassa aamiaisen aikaan tms.

Toki ainahan vahinkoja voi sattua ja koirat voivat päästä seikkailemaan majoitustiloissa, mutta tarkoituksellista huolimattomuutta tai huomaamattomuutta omistajilta on vaikea sietää. Olen ainakin itse kuullut tarinoita ruotsinlaivan aamiasbuffetissa vierailleista sakemanneista ja hotellin hississä itsenäisesti matkustaneesta flätistä. Ja ovathan meidänkin pojat seikkailleet omin päin hotellissa.

Mitä aktiivisemmin koiratouhuja harrastaa, sitä enemmän Suomessakin pitää matkustaa kokeisiin, koulutuksiin tai näyttelyihin. Oikeasti koiraystävällisiä paikkoja on kuitenkin niin harvassa, ettei meillä ole varaa vähentää niitä. Joten käyttäydytäänpä ihmisiksi koirien kanssa reissatessa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.