Teatteria

WTC-iskujen jälkeen lentomatkailu muuttui. Näennäisesti turvallisempaan suuntaan, mutta myös naurettavaksi turvallisuusteatteriksi. Itse iskujen jälkeen en lentänyt vajaaseen kuuteen vuoteen, mutta seurasin huvittuneena kaikkia niitä keksintöjä, joita tehtiin matkustamisen turvallisuuden parantamiseksi.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen sitten jo taas lentänytkin jo melkein ylihyvästä. Enkä edelleenkään tiedä miksi minun piti kerran riisua kenkäni Joensuun kentällä, muttei samana päivänä paluumatkalla Helsinki-Vantaalla.

Kuitenkin todellisuudessa lentokentillä nähtävät turvatoimet eivät aiheuta mitään muuta kuin häiriötä tavallisille matkustajille ja suunnatonta rahanmenoa. Ja sitä rahaahan voisi käyttää oikeaan tiedustelutoimintaan.

The Atlantic on julkaissut varsin hyvän artikkelin erään toimittajan tempauksista lentokentillä ja niiden turvatarkastuksissa. Lisäksi artikkelissa on jututettu Jenkeissä lentokenttien turvallisuudesta vastaavan TSA:n johtajaa, joka käytännössä myöntää turvatoimet turhiksi.

Jossain välissä muistan kuulleeni, että ainakin EUssa mietittäisiin nesterajoitusten poistamista. Alkaisikohan oikeasti järki jo voittaa tässä pelleilyssä?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.