Suhteellinen vaalitapa romukoppaan?

Ei voi mitään. Meinasin aiheesta kirjoittaa jo viime eduskuntavaalien jälkeen kun Cronberg ei päässyt kansanedustajaksi maakunnan suurinpiin kuuluvalla äänimäärällä. Nyt kunnallisvaaleissa Liperissä 12. eniten ääniä kerännyt vihreiden ehdokas ei pääse valtuustoon kun paikkoja on jaossa 25.

Eduskuntavaalien jälkeen Cronbergin nimittäminen ministeriksi vaimensi varmasti paljon vaalitapaan kohdistuvaa kritiikkiä. Olisiko kuitenkin aika herätellä keskustelua uudelleen? Ei tämä nimittäin ainakin minulla lisää mielenkiintoa äänestää kun kerta toisensa jälkeen vähemmän kannatusta saaneet ehdokkaat pääsevät läpi vain sillä perusteella, minkä puolueen (tai vaaliliiton) listoilla sattuvat olemaan.

Ei tämä ainakaan minusta ole mitään demokratiaa…

Liperin osalta tilanteen tekee vielä ikävämmäksi, ainakin minusta, perussuomalaisten menestys. Tosin heilläkin viidestä valtuustopaikasta vain yhdellä läpimenneellä oli vihreiden ääniharavaa enemmän ääniä. Jos haluaisin osallistua puoluepolitiikkaan neljän vuoden päästä pitäisi varmaan yrittää jo kasvattaa vihreidenkin listan nimimäärää kahdesta suurenpaan. Mutta minä en puoluepolitiikka halua tukea millään tavalla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.