Zoriah

Jo pitkään on amerikkalainen freelance-valokuvaaja Zoriah, ehkä paremminkin valokuvajournalisti, ollut jonossa. Törmäsin Zoriah’n kuviin jossain joskus alkuvuodesta, kun hän bloggasi poistumisestaan Irakista kun Yhdysvaltain Merijalkaväki ei oikein pitänyt joistakin kuvista.

Irakin lippu by Zoriah

Aluksi minua viehättivät blogissa olevat kauniit kuvat Irakista. Vaikka kuvissa näkyy siellä vallitseva sotatila, ei kuvissa läheskään aina näy sotilaita tai taistelun jälkiä. Eivätkä kuvat ole läheskään aina uutisarvoisia.

Irakin katukuvaa by Zoriah

Pidemmän seurannan jälkeen olen alkanut arvostaa hänen työtään itsenäisenä valokuvajournalistina maailman eri kriisipesäkkeissä. Ainakin blogissa julkaistut kuvat eivät läheskään aina ole niitä uutiskuvina näkyviä, mutta antavat huomattavasti lisää syvyyttä tapahtumiin maailman kriisipesäkkeissä.

Ja näin joulun jälkeen juuri julkaistu sarja vertailukuvia Thaimaasta heti tsunamin jälkeen ja noin vuotta myöhemmin on erittäin ajankohtainen. Tekstissä on myös kuvattu hyvin ero siitä, miten Thaimaassa tapahtuvaan raportointiin oli kyllä varoja saatavilla, mutta turismin kannalta vähemmän kiinnostaviin Acehiin tai Sri Lankaan vastaavaa rahoitusta ei ollut saatavilla.

Tsunamin tuhot ja vuotta myöhemmin by Zoriah

Zoriahista on myös julkaistu useita haastatteluja, joista tässä

Kaikki merkinnän kuvat / All pictures in this post © Zoriah Miller http://www.zoriah.com

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.