Palomiehet ja poliisit – nokat vastakkain

Viime viikolla palomiehet ja poliisit ottivat yhteen Belgiassa. Syynä oli palomiesten mielenosoitus työolojensa parantamiseksi. Maailmanlaajuista uutiskynnystä tapahtuma tuskin olisi ylittänyt ellei se olisi mennyt nujakoinniksi palomiesten ja poliisien välillä. YouTubessa oleva video näyttää kun palomiehet saavat varsin kylmää kyytiä poliisin vesitykeiltä.

Löytämieni lähteiden mukaan palomiehet haluavat muutoksia työoloihinsa, eläkeikäänsä ja työtehtävissä tapahtuneiden loukkaantumisten korvauksiin. Eli aika pitkälle samaa, mitä Suomessakin kaivataan.

Eniten minua tapahtuneessa huolestutta mahdollinen palomiesten ja poliisien välien tulehtuminen. Kuitenkin tilannepaikoilla molempien tahojen pitää pystyä toimimaan yhteistyössä ja luottamaan toisiinsa. Molemmat ryhmät ovat samalla erittäin kovia puolustamaan omiaan ja erimielisyyksiä ja pieniä nujakoita syntyy lähes varmasti.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.