Ajokortitta ajo?

Tämänpäiväinen uutisointi (mm. MTV3, Aamulehti, Iltalehti – eli STT) Japanissa paloautoa ja ambulanssia ajokortitta ajaneesta palomiehestä saivat pienen hymyn naamalleni. Samalla mieleen nousi viikonloppuna öljyntorjuntaharjoituksessa käyty keskustelu.

Kävimme keskustelua suuremman veneemme kippareista, niitä kun alkaa olla valitettavan vähän (etenkin päivystävästä henkilöstöstä). Toisaalta kaikki samalla totesimme, että hälytysajoa saa ajaa ilman ajo-oikeutta (eli ajokorttia / kipparilupaa). Pelastusopistolta on myös kantautunut tietoja, että määräyksellä annettua tehtävää suorittaessaan pelastushenkilöstöön kuuluva saa käyttää laitteita, johon hänellä ei muuten olisi lupaa (tosin tällöin määräyksen antaneella yksikönjohtajalla on melkoinen vastuu kannettavanaan).

Eihän noissa asioissa sinällään mitään uutta ole. Pitkään nuo asiat ovat olleet tiedossa. Tiedämme jopa yhden lähikunnan, jossa paloauton ratissa on hälytyksissä enimmäkseen kuski, jolla ei ole ajamiseen normaalisti oikeuttavaa C-korttia. Ja on meilläkin isompi vene välillä liikkunut ilman oikeaa kipparia hälytyksiin. Tärkeintä lienee kuitenkin se, että kohteeseen päästään perille turvallisesti.

Mutta silti, jokseenkin outoa on se, että ilman varsinaista ajolupaa saa ajaa tuhatta ja sataa hälytysajoa. Muuten ei rattiin saa hypätä.

Kipparipuutteeseen on pari varsin selvää syytä. Ensinnäkin päivystävää henkilöstöä meillä on Liperissä nykyään valitettavan vähän. Toiseksi, koska venettä käytetään työtehtävissä pitää aluksen päälliköllä olla vähintään kuljettajakirja. Ja kuljettajakirjan saamiseksi pitää käydä parin viikon kurssi, jota vapaaehtoinen henkilöstö ei aivan noin vain ehdi suorittamaan. Ehkä oikeasti pelastustoimen osalta olisi syytä miettiä omia pätevöitymiskeinoja alusten kipparoimiseen ennen kuin aluksest oikeasti jäävät rannalle kippareiden puuttuessa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.