Mainosvideota palokunnalle…

Olen syksystä asti miettinyt, miten palokuntatoimintaa – niin VPK:ssa kuin puolivakinaisissa palokunnissa – voisi tuoda paremmin yleisön tietouteen. Itselläni on joitakin ajatuksi, jotka ovat tulleet valokuvausharrastuksen mukana ja vain odottavat aikaa toteuttaa ne loppuun asti. Nyt kun hyvälaatuinen videokuvauskin on suhteellisen helposti mahdollista, voisi myös kuvitella että sopivien videopätkien tekokaan ei olisi mahdoton ajatus.

Ajatus heräsi vielä vahvemmin eloon kun katsoin Vimeolla (salasanasuojatun) videon, joka oli tehty yhden saksalaisen vapaapalokunnan 150-vuotis juhliin vuodelle 2013. Millään aivan pienellä budjetilla videota ei ole tehty, mutta siinä on hyvä toiminnallinen osuus (hälytykseen lähtö kotoa ja liikenneonnettomuuskeikan kuvaus), jonka jälkeen on haastateltu eri henkilöitä palokunnasta ja kaupungin johtoa. Kaupungin asukasluku on noin 11 500, joten minkään suurkaupungin palokunnasta ei ole kyse.

Video saa vain pohtimaan, olisiko tällaisten teossa mitään mieltä Suomen oloissa. Voisivatko ne herättää kiinnostusta palokuntatoimintaa kohtaan – etenkin niillä alueilla joissa suurin osa palokuntien vahvuudesta koostuu vapaaehtoisista tai sivutyönään työtä tekevistä?

Ja siinä toivossa, että joku videota pääsisi katsomaan, tässä itse video:

Freiwillige Feuerwehr Trostberg – 150 Jahre from Mario Feil on Vimeo.

P.S. Kyllä, tavoite on herätellä tätäkin blogia hieman enemmän pitkän hiljaiselon jälkeen…

2 thoughts on “Mainosvideota palokunnalle…

  1. Olen miettinyt ihan samaa asiaa jo aikoja. Mielestäni Suomesta uupuu vastaavanlaiset pr-videot (tai ainakaan en ole vielä ko videoihin törmännyt). Pienellä budetilla voitaisiinjo saada sen verran kuvamateriaalia joka herättäisi mielenkiintoa immeisissä palokuntaa kohtaan. Samalla immeiset saisivat valistusta ja tietoa vpk/toimepidepalkkalaisten toiminnasta. Innovatiivisuutta varmasti tämän alan ihmisistä löytyisi jos vain projekteja joku saii käyntiin. Videohan voisi olla valtakunnallinen tai sitten alueelliset voisivat kyhätä omia videoita. Tarvittaisiin vain se joka sysäisi homman käyntiin.

  2. Onko julkaisukriteeri syy ettei niitä näy? Aluepelastuslaitos tasolla on tuotettu esittelyvideoita, mutta niitä taidetaan esittää vain talon sisällä vierailuryhmille. Pelastustoimen näkyvyys varmaan lisääntyy voimakkaasti lähitulevaisuudessa sosiaalisessa mediassa, henkilöstö saattaa vaan olla niin ukkoontunutta ettei pystytä lähtemään mukaan niin herkästi?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.