Suomi jalkapallomaaksi?

Puskutilanne Hollannin maalilla 8.6.2005Eilen tuli sitten käytyä päiväselti Helsingissä katsastamassa Suomen tasapeliä Portugalin kanssa. Peli oli hyvä ja ehdottomasti ajomatkan arvoinen. Pelitilanteisiin nähden tulos olisi voinut olla Suomelle vieläkin parempi. Etenkin jos Ricardo ei vain olisi niin hyvä maalivahti. Tosin saisivat Portugalin kenttäpelaajat myös palata takaisin päiväkotiin opettelemaan pystyssä pysymistä ja kävelemistä, sen verran usein siellä kentällä taas kontattiin.

Positiivisinta pelissä oli kuitenkin suomalaisyleisön aikaansaama meteli – tai tunnelma. Yleisön aikaansaama tunnelma oli jo niin hyvä, että Scolarikin totesi yleisön käyttäytyneen kuten kotiyleisö kaikkialla. Kyllä siellä huudettiinkin ääni käheäksi ja taputettiin kädet helliksi. Ja sai C. Ronaldokin jatkoa MM-kisoissa alkaneelle buuakselleen. Vaikka kyseessä on loistava pelaaja, jokin hänessä tuntuu monia jalkapallon katsojia ärsyttävän.

Oranjen kannattajiaSen kyllä huomasimme, että Portugalilla ei taida olla aivan yhtä innokkaita faneja kuin Hollannilla (tai sitten kesän MM-kisat ovat verottaneet budjetteja), koska Portugalin puolesta emme kuulleet minkäänlaista meteliä. Viime kesän Suomi-Hollanti pelissä Oranjen kannattajat taas täyttivät stadionin kevyesti metelillään. Silloin moninkertainen suomalaisyleisö oli huomattavasti hiljaisempi kuin nyt. Ehkä Suomesta hiljalleen tulee oikea jalkapallomaa niin pelillisesti kuin yleisöjenkin osalta.

Kuvitus on viimekesäisestä Suomen ja Hollannin MM-karsintaottelusta. Silloin saimme puhuttua kameramme sisälle ja Anna sentään malttoi ottaa kuvia. Nyt emme edes yrittäneet. Kalusto alkaa nimittäin jo näyttää vähän liian ammattimaiselta. Edelleenkään en kyllä ymmärrä miksi urheilutapahtumissa ei yleisö saisi vapaasti kuvata omistamallaan kalustolla.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.