Matkustetaan junalla…

Tänään minun piti mennä junalla Tampereelle. Toisin kuitenkin kävi. Aamulla, aivan liian aikaisin, asemalla kuului vain kuulutus, että “Pendolino 2 on peruttu teknisen vian takia”. Eihän siinä mitään, aikatauluni Tampereella oli suunniteltu sellaiseksi, että turhaa aikaa ei ollut ennen paluujunan lähtöä, joten ei kuin perumaan matka.

Mutta siitäpä tulikin ongelma. Konduktööri ei uskaltanut luvata rahoja takaisin tai lipunvaihtoa. Sanoi, että onhan siihen hyvät perusteet, mutta automaattista se ei ole. Puhelurumban jälkeen selvisi, että netistä tilattuja lippuja ei voi siirtää. Joten liput (ja maksu) peruttiin, onneksi mukisematta, ja nyt pitää uutta matkaa varten ostaa uudet liput.

Uutta tapaamista Tampereelle sopiessani sovin myös mahdollisuudesta myöhästyä hieman, jos Pendolino ei taaskaan lähtisi. Vastapuoli ymmärsi oikein hyvin jos ennakoin “Pendolinojen tapahtumista”. Miksiköhän en ole Pendolinoista kauheasti positiivista kuullut? Tänäänkin Taloussanomat kertoi VR:n maksaneen ennätysmäärän korvauksia junien myöhästelystä.

Ei tämä ainakaan minulla lisää halua matkustaa junalla…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.