Haavat kasaan pikaliimalla

Kyllä, aivan oikein. Terriermanin mukaan koiran (miksei muunkin lemmikin) haavoja voi liimata kiinni pikaliimalla. Käytännössä siis pikaliimaa käytetään aivan kuin haavaliimaa. Lyhyesti, pikaliima on halpaa haavaliimaa.

Terriermanin mukaan hintaeron syynä on se, että pikalliima ei ole enää patentin suojaama. Tämän takia yksikään liiman valmistaja ei halua aloittaa kallista rumbaa, jonka kautta saataisiin hyväksyntä sen käytölle terveydenhoidossa. Haavaliimoissa taas patenttien suoja on edelleen voimassa, jolloin valmistajat saavat veloitettua huomattavasti kovemman hinnan.

Aivan täysin en tiedä uskoako väitettä vai en. Toisaalta haavaliimaa ei koskaan laiteta itse haavaan vaan sen päälle, joten tuskin pikaliimasta ainakaan haittaa on. Pitää huomenna kysäistä asiaa eläinlääkäriltä kun vien Flipen ja Jalon rokotukseen.

Meillä ainakin haavaliima on todettu varsin tehokkaaksi keinoksi anturoiden paikkaamiseen. Flippe kun järjestää pari reikää tassuihinsa joka vuosi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.