Koira auton avaimena

BBC uutisoi reilu vuosi sitten tapauksesta, jossa nainen ei saanut autoaan käyntiin vaihdettuaan avaimensa pariston. Apuun tullut poliisi oli selvittänyt mistä ongelma voisi johtua ja oli selvinnyt, että perhene koira oli syönyt avaimesta tippuneen osan.

Tippunut osa oli ollut elektronisen ajoneston hoitava palikka. Kun koiran nosti etupenkille käynnistyksen ajaksi, auto sai kommunikointua käynnistykseneston kanssa ja käynnistyi.

Uutiseen törmäsin kun lueskelin tapauksesta, jossa brittiläisellä parkkipaikalla eivät autot käynnistyneet tai lukitusten kaukosäätimet toimineet. Tässä tapauksessa syypää oli satunnaisesti data lähettävä alueella oleva viallinen pieni henkilöauto.

Tekniikan määrän lisääntyessä autoissa lienee väistämätöntä, että tällaisiin ongelmiin törmätään yhä useammin. Kuitenkin samalla kyse on järjestelmistä, joiden varassa voi olla useita ihmishenkiä, joten jonkinlaista hieman parempaa laadunvarmistusta ja kontrollia tarvitaan estääkseen oikeasti haitalliset ja tahalliset yritykset hyödyntää näitä ongelmia.

Ja tuo otsikkohan voisi varmaan sopia jo johonkin lööppiinkin?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.