Blogilista myytiin

Kun kerrran Blogilistan myyminen Sanomalle sai omat ajatukset laukkaamaan, lienee viikkovitonen osuneen aika hyvin maaliinsa.

 1. Mitä mieltä olet Blogilistasta?

  Aikoinaan varmasti varsin hyvä ja tarpeellinen palvelu. Reaktiot pitkin poikin tuntuvat olevan varsin välinpitämättömiä, mutta kirjoittajat ovatkin (tähän asti huomanneissa kirjoituksissa) varsin pitkään blogosfäärissä pyörineitä.

  Varmasti blogilistasta on hyötyä monelle vasta blogeihin tutustuvalle tarjoten listaa nimenomaan suomalaisista blogeista. Ja kyllä sen seurantamahdollisuuksiakin tunnutaan vielä käyttävän, ainakin Life of Jaloon tulee säännöllisesti blogilistan kautta kävijöitä.

 2. Käytätkö blogilistaa Blogien seuraamiseen?

  En. En missään välissä käyttänyt sitä blogien seuraamiseen, RSS on aina tuntunut paljon kätevämmältä. Ja toisaalta pitää myös muistaa, että seuraamistani blogeista alle kymmenes on suomalaisia.

 3. Mitä mieltä olet siitä että Sanoma osti Blogilistan?

  En oikeastaan tiedä. Edellinen omistajanvaihdos tuntui jääneen ainakin näin satunnaisen käyttäjän kannalta merkityksettömäksi. Itse en oikein edes keksi minkälainen ajatus liikevaihdon kannalta Blogilistan takana on. Mutta kai Sanomalla joku on tarkkaan miettinyt miten sillä voisi ainakin yrittää rahaa tienata.

  Ensireaktioni sai kyllä epäilemään kaikenlaisia salaliittoteorioita hanktintaan liittyen…

 4. Millaiseksi luulet Blogilistan tulevaisuuden muotoutuvan?

  Mainosten määrä varmasti lisääntyy ja voisin kuvitella sen saavan enemmän näkyvyyttä Sanoman muissa palveluissa. Miten se oikeasti tulee vastaamaan liikevaihdollisiin haasteisiin en osaa sanoa. Mutta en muutenkaan ole mikään business-ihminen.

 5. Käytätkö mitään muuta kotimaista ‘blogiportaalia’ (onko niitä muita kuin blogispotti)?

  Mikä blogispotti on? En käytä. Google reader toimii minulla blogien lukualustana.

En tiedä pitäisikö tässä vaiheessa jonkinlaista disclaimeria laittaa liikkeelle. En usko. Riittänee jos totean, että työnantajani tekee Sanoman kanssa yhteistyötä, mutta minulla ei ole (ainakaan vielä) Sanoman kanssa mitään suoraa tekemistä.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.