Oi Elisa (ja moitetta Sonerallekin)!

On se kumma, miten kotona olevaan, toimivaan nettiyhteyteen voi tottua niin. Ei sitä oikeastaan kunnolla huomaakaan ennen kuin se on poissa. Pitkään… Seuraa siis kertomus jo kuukauden kestäneestä kamppailusta saada yhteys toimimaan luotettavasti. Tarinalla ei edes ole vielä onnellista loppua.

Vaihdoin kesällä ADSL-yhteyden Telekarelialta Elisalle (eli omasta liittymästä työnantajan maksamaan ;). Itse vaihto sujui erinomaisesti, emme huomanneet minkäänlaista katkosta ja vain oman koneeni sähköpostin lähetysongelmat viestivät muutoksesta (oma koneeni käyttää varsin räätälöityä tapaa lähetttää viestit ja Telekarelian postipalvelin ei yht’äkkiä enää suostunutkaan lähettämään postejani eteenpäin). Nyt kuukauden ajan yhteys on kuitenkin ollut äärimmäisen epäluotettava ollen poikki jopa neljä vuorokautta yhtäjaksoisesti.

Kävin juuri puhelimestani läpi vikailmoituksista saapuneet tekstiviestit, jotka kertovat karua kieltä: Lauantaina 3.11. huomasimme aamulla yhteyden olevan poikki, ilmoitin asiasta kuitenkin vasta sunnuntaina kun vika edelleen jatkui. Maanantaina 5.11. tuli viesti, että vika on korjattu (linja alkoi toimia jo muutaman tunnin ennen viestin tuloa). Melkein viikon yhteys toimikin varsin hyvin.

Sunnuntaina 11.11. huomasimme jälleen yhteyden pätkivän, mutta myöhäisen kellonajan takia (miksi kaikki tukipalvelut suljetaan klo 20:00?) tein vikailmoituksen vasta 12.11. Koko viikon yhteys toimi satunnaisesti, kunnes 16.11. tuli ilmoitus, että vika on korjattu. Samana päivänä tein jälleen uuden vikailmoituksen, sillä yhteys pätki edelleen.

Seuraavana viikonloppuna yhteys katkesi niin hyvin, että seuraavan kerran saimme yhteyden toimimaan vasta perjantaina 23.11. Elisan asentajan käydessä paikalla. Asentajalta sain tiedon, että aiemmin kuittaukset olivat tulleet Soneran asentajilta, jotka olivat käyneet mittaamassa linjaa ja todenneet sen olevan kunnossa ja nyt olivat palauttaneet vikailmoituksen heiltä takaisin Elisalle epäillen modeemissa olevan vikaa. Asentaja totesi kyllä omilla laitteillaan linjassa olevan vikaa, mutta jätti meille toisen modeemin.

Etätyöpäivä jäi kuitenkin lyhyeksi kun jouduin jo puoliltapäivin suunnistamaan Joensuuhun kun yhteys jatkoi pätkimistään, edes uusi modeemi ei tilannetta korjannut (minkä kyllä jo tiesinkin). Samana päivänä tein uuden vikailmoituksen. Soneran asentaja kävi paikan päällä toteamassa tilanteen ja tekemässä jotain korjauksia (vaihtoi ainakin kaapeliparia ja muuta). Vika kuitattiin korjatuksi. Perjantaina tein etätyöpäivän, jonka aikana yhteys katkesi ainakin kolmesti niin, että jouduin resetoimaan linjan. Lauantaina 1.12. olikin sitten jo pidempi katkos, jonka jälkeen tein jälleen uuden vikailmoituksen.

Tänään soittelin Elisalle ja hoputin vikailmoituksen siirtämistä Soneralle, sillä edellisviikolla käyneen asentajan kanssa oli puhe soitella heille kun vika on päällä. Koska vika on ajoittainen, on sen paikallistaminen vaikeaa. Siksi nyt yritämme saada Soneran asentajan paikalle kun vika on päällä. Tosin totesi Elisan edustaja, että Soneralta on tullut tieto vian olevan heidän maakaapelissaan, joten vian sijainnista on ilmeisesti jotain tietoa.

Nyt on siis kuukausi täynnä pätkivää nettiyhteyttä. Saa nähdä kuinka pitkään tilanteen korjaamiseksi vielä menee. Hermot ovat kyllä menneet molempiin operaattoreihin.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.